Savronik, Ülke savunmasına hizmet vermek üzere 1986 yılında kurulmuş; kurulduğu günden bu güne kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin güncel ihtiyaçlarını özgün çözümleri ile yurt içi kaynakları en üst düzeyde kullanarak karşılanmasını, elde edilen birikim ve kabiliyetleri ile stratejik programlar için özgün fikirleri güvenli çözümlere taşımayı temel misyonu olarak benimsemiştir.
Bu misyonla, 38 yıllık geçmişi ile savunma sektörü dikkate alındığında az sayılabilecek, ancak diğer birçok sanayi sektörü için çok uzun sayılabilecek bu süre içinde başlangıçta belirlenen kuruluş misyonu doğrultusunda savunma sektöründe birçok sistem ve ürünleri özgün çözümleri ile ülke ihtiyaçlarının karşılanmasına devam etmektedir.
İlk olarak; Hava Kuvvetleri Komutanlığı için F4, F5, F104 gibi KOBRA ve SUU-20 Silah Adaptörü bulunan tüm uçaklarda kullanılabilen, uçuş bilgileri kayıt özelliklerine sahip programlanabilir ateşleme sistemi olan “Z02 KOBRA İntervalometresi“ geliştirildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı için F4 uçakları üzerindeki Anti Skid Sistemi’nin test kabiliyetinin kazanılması için gerekli özel amaçlı Test Sistemi geliştirildi.
“Güvenli İletişim Sistemleri“ üzerine Ar-Ge çalışmaları başlatıldı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı için F4 ve F5 uçakları üzerindeki Aydınlatma Fişeği atma amaçlı Atış Kontrol Ünitesi olan “SUU-25 İntervalometresi“ geliştirildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan Çok Namlulu Roket Atar Sistemi (ÇNRS) üzerindeki roketlerin ateşlenmesini sağlayan Atış Kontrol Sistemi “ATMACA“ geliştirildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan APQ-120 radarının 57 SRU’su (Shop Level Replaceable Unit) için TPS’ler (Test Program Set), ITA’lar (Interface Test Adapter) ve F16 platformu için TPS’ler geliştirildi.
Bağımsız Avrupa Program grubu IEPG (Independent European Program Group) tarafından yürütülen ortak teknoloji projelerinden Taşınabilir Genel Gereçler Ortamı, PCTE (Portable Common Tools Environment) geliştirilmesi tamamlandı.
Milli Savunma Bakanlığı için Kiralık Devreler, PSTN şebekeleri veya HF kanallar üzerinden uçtan uca veri iletişim güvenliği sağlayan bir Veri Kripto Cihazı DKC-101-A’nın geliştirilmesi tamamlandı.
TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) desteği ile X.25 Paket Anahtarlamalı Veri Şebekeleri üzerinde veri iletişim güvenliği sağlayan kripto cihazı DKC-301’in geliştirilmesi tamamlandı.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan A-595 Yb. Kudret Güngör Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi üzerindeki ses-veri haberleşme sistemleri, Satcom, IFF gibi elektronik sistemlerin ve seyrüsefer (navigation) sistemlerinin Sistem-Sistem ve Sistem-Platform Entegrasyonu gerçekleştirildi.
Bir devlet kurumunun ihtiyacı veri iletişim güvenliğini sağlayan kripto cihazı DKC-201 ve anahtar yönetim sistemi MDS (Merkezi Anahtar Denetim Sistemi) geliştirildi.
Sedef Gemi Tersanesi için 7000 DWT’lik 2 Alman gemisinin tüm elektronik sistemlerinin (ses, veri haberleşme, seyrüsefer sistemleri) Sistem-Sistem ve Sistem-Platform Entegrasyonu gerçekleştirildi.
Bir devlet kurumunun ihtiyacı olan yerel alan bilgi ağı güvenliği sağlama amaçlı TEMPEST Filtreleme Sistemi gerçekleştirildi.
Bir devlet kurumu için çok amaçlı, dar bantlı Ses, Veri, Faks Kripto Cihazı ve Anahtar Yönetim Sistemi geliştirilerek teslim edildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan yeni bir roket platformu için gelişmiş fonksiyonlara sahip Atış Kontrol Sistemi geliştirildi.
Aselsan için TASMUS Projesi kapsamında demet kripto sistemi geliştirilerek son kullanıcıya teslim edildi.
Endonezya Hava Kuvvetleri’ne İntervalometre ihraç edildi.
ADOP-I Projesi kapsamında, M113, Shelter, Land Rover platformlarına ASELSAN için Akıllı Güç Dağıtım ve Kontrol Birimleri üretildi.
Demiryolları için yerli ve özgün Otomatik Tren Durdurma Sistemi (ATS) ve Yolboyu balizleri geliştirilerek teslim edildi.
İzmir çevreyolu üzerindeki Karşıyaka Tünellerinin Elektromekanik, Otomasyon ve Kontrol sistemleri Anahtar teslimi mühendislik, imalat ve kurulum işleri gerçekleştirildi.
ABD’ye İntervalometre üretimi gerçekleştirilip ihraç edildi.
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. ile ARI Projesi (T-38 Modernizasyonu) Aviyonik Aktivasyon Paneli (AAP) Sözleşmesi imzalandı.
İzmir-Aydın, İzmir -Çeşme Otoyolu Akıllı Ulaşım Sistemi projesi tamamlandı.
Eskişehir – Sakarya yolu üzerindeki Bilecik Ertuğrul Gazi Tünelleri “Elektrik, Elektronik, Elektromekanik ve Otomasyon Sistemleri“ projesi tamamlandı.
Özgün Türk İnsansız Hava Aracı Programı (TİHA) kapsamında Yer Kontrol İstasyonu ve Veri İletim Linki projesi imzalandı.
Arnavutluk’ta 5 km uzunluğundaki toplam 10 km lik Thirra Tünellerinin Elektrik, Elektronik, Elektromekanik ve Otomasyon Sistemleri projesi, gerçekleştirildi.
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. ile ATAK Helikopter Aydınlatmalı Panel, Dimmer Ünitesi ve Devre Kesici Panelleri Geliştirme Projesi sözleşmesi imzalandı.
Hindistan’da yüzde yüz iştirak olan Savronik Sistem India şirketi kuruldu.
Türkmenistan’da Berket – Kazakistan sınırı arası Demiryolunun 2 aşamalı Sinyalizasyon projesi gerçekleştirildi.
Hindistan’da Hindistan Devlet Demiryolları T-80 Tünel Elektromekanik işleri ve Otomasyonu projesi gerçekleştirildi.
Cezayir’de Bejaia Tünel Elektrik, Elektronik, Elektromekanik ve Otomasyon Sistemleri projesi gerçekleştirildi.
TCDD ihtiyacı olan Masa Tipi Tren Simülatörü Sözleşmesi imzalandı.
ASELSAN ile FIRTINA Kundağı Motorlu Obüs Mühimmat Aracı SGP, MAB, HDGÜ/HKKÜ, Güç Dağıtım Birimleri Seri Üretim Projesi imzalandı.
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. ile ile ANKA-S Veri Link Sistemi ve Yer Kontrol İstasyonu Seri Üretim Sözleşmesi imzalandı.
Bitlis ve Çukurca Tünelleri Elektrik, Elektronik, Elektromekanik ve Otomasyon İşlerinin yapım işi işi gerçekleştirildi.
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. ile Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ-B) Elektrik Güç Sistemi (EGS) Seri Üretim Sözleşmesi imzalandı.
Savunma Sanayii Başkanlığı ile mesh ağ bağlantılı iletişim cihazlarının geliştirilmesi için KAIS Sözleşmesi imzalandı.
Ilgaz Tünelleri Elektrik, Elektronik, Elektromekanik ve Diğer Kontrol Sistemleri Yapım İşi Sözleşmesi imzalandı.
Mersin Anamur Tünelleri Elektrik, Elektronik, Elektromekanik ve Diğer Kontrol Sistemleri Yapım İşi Sözleşmesi imzalandı.
TCDD ile Konya-Karaman Ulukışla ERTMS standartlarında Yüksek Hızlı Demiryolu Sinyalizasyon Projesi Sözleşmesi imzalandı.
Bir Türk şirketinin NATO ile büyük bir proje için imzaladığı ilk sözleşme olarak NATO-NCIA ile BRASS Romanya Sözleşmesi imzalandı.
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. ile Özgün Helikopter (GÖKBEY) Programı Elektrik Güç Dağıtım Sistemi Sözleşmesi imzalandı.
ASELSAN ile ADOP-III Projesi Güç Dağıtım ve Kontrol Birimleri Sözleşmesi imzalandı.
ASELSAN ile KORKUT Projesi Seri Üretim Dönemi Güç Dağıtım Birimleri ve Kontrol Panelleri Üretimi Sözleşmesi imzalandı.
ASELSAN. ile 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu Projesi kapsamında Güç Dağıtım Birimleri ve Kontrol Panelleri Seri Üretimi Sözleşmesi imzalandı.
Hindistan’da Boarder Road Organization ile Himalayalar’da 3.000 metre yükseklikte yer alan 9 km uzunluğunda Rohtang Tüneli (ATAL) Elektrik, Elektronik, Elektromekanik ve Otomasyon ve Kontrol Sistemleri projesi anahtar teslimi olarak gerçekleştirildi.
Copyright © 2022 Savronik | Tüm hakları saklıdır