Tasarım KabiliyetleriTASARIM

Savunma Sanayii’ne yön veren şirketlerin geliştirdikleri üst seviye platform projelerinde, elektronik donanım tasarımı, yazılım tasarımı, test, imalat, kalifikasyon konularında destek vermekteyiz. Savronik 35 yıllık tecrübesi ile kara, deniz ve hava platformlarının elektronik sistemlerinin tasarımları konusunda yüzlerce farklı konfigürasyonda ürün tasarlamıştır. Hali hazırda kara, deniz ve hava platformları projeleri için de tasarım, üretim faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu projelerde uçuş hata oranı 10-9 olacak şekilde yüksek güvenli tasarımlar yapılması için “DO-254 Design Assurance Guidance for Airborne Electronic Hardware” doküman referans alınarak tasarımlar gerçeklenmektedir.

Projelerimizde kullanılan kart tasarımları bünyemizde bulunan Elektronik Devre Tasarım mühendisleri tarafından, kartların konumlandırılalacağı birimin çevre koşul şartları ve EMI-EMC uyumlulukları göz önünde bulundurularak tasarlanmaktadır. Daha önce tasarlanan devre kartları kütüphanesinden yararlanılarak yeni tasarımların hızlı çıkartılması konusunda hassasiyet gösterilmektedir. Tasarlanan ürünlerin operasyonel kullanım süreleri oldukça yüksektir. Farklı projelerde benzer kabiliyetlerdeki kartların ortaklanması ile daha önce test edilmiş, kalifikasyonu tamamlanmış kartlar ile içerisinde veya üzerinde bulunduğu birimin güvenilirliğinin arttırılması ilke edinilmiştir.

https://i0.wp.com/www.savronik.com.tr/dosyalar/2022/03/svrn_eskizlogo.jpg?fit=600%2C430&ssl=1

Tasarlanan kartlarda ihtiyaca göre birçok haberleşme protokolleri kullanılmaktadır. Tasarımlarımızda; RS-232, RS-422, RS-485, CAN BUS, Ethernet, MIL-STD-1553, ARINC429 vb. protokoller kullanılarak kartlarımız ile erişim sağlanabilmektedir. Bu protokollere uygun gömülü yazılım ve uygulama yazılım geliştirme çalışmaları kullanıcılardan gelen isterler veya iyileştirmeler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Simulatör GeliştirmeSİMÜLATÖR

Simulatörler, kurumların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş çeşitli şekillerde özelleştirilebilen entegre yazılım/simülasyon ortamları ile hareketli veya basit donanım/simülatör platformlarından oluşmaktadır.

Savronik tasarımı, özgün, genişleyebilir Bulut Bilişim (SaaS/PaaS) mimarisinde kurgulanan Simülatör Sistemlerimiz sayesinde, farklı lokasyonlardaki  platformların tek merkezden yönetilmesi ve ortak simülasyona dahil edilmesi mümkün kılınmaktadır. Mimari kapsamında, eğitim değerlendirme verilerinin saklanıp analiz edileceği Veri Tabanı ile ihtiyaca uygun Network Tasarımı ve Güvenliği de sağlanmaktadır.

Simulatör ile Eğitim yapmanın avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Hava koşullarından etkilenmeyen (iç mekan) antrenman kabiliyeti sağlar.
  • Zaman sınırlaması olmaksızın 7/24 eğitim imkanı sağlar.
  • Uzun vadede eğitim maliyetlerini düşürür.
  • Senaryoların yeniden kullanımı yoluyla eğitim hazırlık süresini kısaltır.
  • Acemiler için kazaları azaltır/önler.
  • İdari hareketleri azaltarak eğitim süresini artırır.
https://i0.wp.com/www.savronik.com.tr/dosyalar/2022/03/simulator_atesim.jpg?fit=1915%2C1076&ssl=1
  • Otomasyon sayesinde eğitmen ihtiyacını azaltır.
  • Sanallaştırma sayesinde farklı ışık ve hava koşullarının simülasyonunu sağlar.
  • Var olmayan sistemler ile yada pahalı sistemlerin zarar görmesi ihtimali olmadan eğitim imkanı sunar.
  • HD projeksiyon aracılığıyla simülasyon/simüle edilmiş dünya aracılığıyla kullanıcıların gerçekçi bir eğitim yürütmesine yardımcı olur.
  • Gerçekçi ses efektleri sağlar.

Aşağıdaki özelliklerde simülatörler geliştirmekteyiz:

  • Gerçek ortam, Kabin Tipi, Masaüstü, Hareketli Platform gibi farklı özellikte simülatörler
  • Kolay kullanımı ile, gerçek ya da simüle ortamlara entegre edilen özelleştirilmiş IoT konseptinde donanımlar
  • Gerçekçi ortam simülasyonu kapsamında veri toplayabilme ve toplanan verileri gerçek zamanlı ortamlarda simüle edebilme
  • Sentetik ortamın ihtiyaçlara göre oluşturulması ve senaryoların bir parçası olarak tasarlanması
  • Ekip eğitimleri kapsamında birden fazla oyuncunun sistemin içine girerek senaryoya dahil edilmesi ve birbirlerinin avatarlarını yada simüle edilen ekipmanları etkilemeleri
  • Gerçeğe yakın ve gerçek nesneler ile karşılaştırılabilir 3D modeller (Arazi, Avatar, Ekipman, Araç gibi) tasarlanması, tasarlanmış örneklerin güncellenmesi
  • Gerçek hayatta kontrol edilemeyen, rüzgar, basınç, yağmur v.b. çevresel faktörlerin ortama uygulanması
  • Eğitmen konsolu ile tüm eğitimlerin planlanabilmesi ve kayıt edilip yeniden izlenebilmesi.
  • Eğitim kaydı sayesinde eğitim değerlendirmenin otomatik olarak yapılabilmesi veya yeniden izlenerek geliştirilebilmesi
  • Eğitim kayıtlarının veri tabanında kişi bazlı saklanabilmesi, karşılaştırma ve ilerlemelerin raporlanabilmesi
  • Yapay zeka (AI) alt yapısı ile simülatör içerisinde bulunan Avatarların dinamik olarak hareket etmesi veya senaryoya uygun davranışların programlanması
  • Blockchain entegrasyonu ile değiştirilemeyen kayıt oluşturulabilmesi ve NFT sertifika üretilebilmesi

Bulut Bilişim Teknolojileri (Saas/Paas)CLOUD

Günümüzde; İnternet teknolojisindeki ilerleme ve erişim hızlarındaki artışa paralel olarak bilişim sistemlerini oluşturan tüm bileşenler ayrı ya da birlikte servis olarak verilmeye başlanmıştır. XaaS, boş bir sunucudan üzerinde işletmenin ihtiyaç duyduğu tüm yazılıma kadar servis olarak sağlanabilen her şeyi içerir. XaaS sayesinde her kurumun sadece kendi uzmanlaştığı işi yapması ve bu sayede de verimliliğin artması hedeflenmektedir. Servislerin internet üzerinden verilmesiyle de yerleşke bağımsızlığı sağlanmaktadır. Servis olarak sunulan ürün ve hizmetler İnternet’in var olduğu tüm pazarlara erişebilmektedir.

Büyüyen bu teknoloji pazarında şirketimiz, bugüne kadar başarı ile üretilen ürün kabiliyetlerini geliştirilerek ve güncelleyerek rekabet gücü olan servisler seklinde sunulması ile gelecekte küresel pazarda hak ettiği yeri almayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, ana gelir kalemleri olan projelerde üretilmiş olan varlıklarının rekabetçi olarak uçtan uca servis modeli ile pazara sunulması ve bu doğrultuda; ürün ve hizmet portföyüne eklenmesi, kabiliyet envanterinin uluslararası standartlara (CMMI, IRIS, SIL vb.) uygun olarak geliştirilmesi amaçlanmaktadır.Mevcut projelerde kullandığımız temel teknolojiler ve bu ana alanlarda üretilebilecek katma değerli ürün ve servislerde kullanılan teknolojiler aşağıda verilmiştir.

https://i0.wp.com/www.savronik.com.tr/dosyalar/2022/03/pexels-pixabay-50711.jpg?fit=1280%2C869&ssl=1

Nesnelerin İnterneti (IoT)IoT

Teknolojinin ilerlemesi ve ucuzlaması ile birlikte internete bağlanabilen cihaz sayısı üstel olarak artmıştır. Bu artış beraberinde bir entegrasyon, yönetim ve veri analizi ihtiyacı getirmiştir. Kurumların sahip oldukları sistemlerin verimlilik ve güvenilirliğini artırma istekleri sayesinde IoT pazarı birçok sektörde kullanılmakta ve sonuç olarak da çok hızlı büyümektedir. Bizlerde Donanım geliştirme ile Sistem Mimarisi kabiliyetleriniz doğrultusunda IoT konseptinde ürettiğimiz çözümleri mevcut ürünlerinize entegre ederek hayata geçirmekteyiz.

https://i0.wp.com/www.savronik.com.tr/dosyalar/2022/03/network-gb18d6e7fe_1280.jpg?fit=1280%2C642&ssl=1